Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ziemniaków i kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
kapusta kiszona 30 dkg
kiełbasa podwawelska 1 laska
sól
pieprz
kminek
cebula 1 duża
masło 100 gram
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
smietana 18% 1/4 szklanki
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ziemniaków i kapusty

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Kapustę poszatkować,cebulę obrać i posiekać w kostkę.Na oliwie zeszklić cebulę,podsmażyć z kapustą doprawić kminkiem i przełożyć do ziemniaków . Osobno podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę i też dodać do ziemniaków.Ziemniaki ugnieść tłuczkiem dokładnie wymieszać z masłem,śmietaną i doprawić do smaku przyprawami.Masę wyłożyć do wysmarowanego naczynia do zapiekania.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut , aż się przyrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 13.08.2012 11:27
pyszna
PaniMISIOWA 26.07.2012 14:23
smaczne
MAR3STA 14.07.2011 23:13
fajna
tatiana2 10.06.2011 10:45
Właśnie takiego przepisu szukałam :)
Nina7 09.06.2011 16:41
super przepis na zapiekankę ziemniaczaną:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak