Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowa konfitura z orzechami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 1 kg
cukier żelujący 50 dag
orzechy włoskie 4 sztuki
wódka 15 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowa konfitura z orzechami

Jagody czyszczę i dzielę na pół. Polowe z nich miksuję. Wszystko mieszam razem z cukrem żelującym (2:1) i pozostawić na pół dnia.
Do jagód dodajemy zmielone orzechy. Wszystko gotujemy kilka minut na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania dodaje wódkę. Wszystko mieszam. Owoce przekładam do słoika i zakręcam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 11.07.2012 09:15
ciekawy pomysł
JaPaqc 25.06.2012 22:38
czas iść na jagody
kate.500 09.04.2012 15:15
pyszna
Emiliozo 12.01.2012 19:18
pyszna
m1monika 29.10.2011 16:38
super
jeta72 28.10.2011 15:22
pycha
anja3107 02.10.2011 14:36
super
Ania67 14.06.2011 12:46
fajny pomysł
Kuchareczekjeden 12.06.2011 19:14
świetna
AgaS10 09.06.2011 20:32
rewelacja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak