Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort mięsny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 20 dag
masło 1/2 kostka
śmietana 1 łyżka
woda 2 łyżki
Farsz:
mięso pieczone 1/2 kg
groszek konserwowy 1 szklanka
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana 1/2 szklanka
papryka mielona
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
bulion warzywny 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort mięsny

Mąkę siekamy z masłem, doprawiamy. Dodajemy śmietanę, wodę. Zagniatamy ciasto. Na czas przygotowania farszu wkładamy do lodówki. Z masła i mąki robimy zasmażkę, rozprowadzamy bulionem i śmietaną. Doprawiamy. Dodajemy mięso pokrojone w kostkę, groszek, Zagotowujemy. Ciasto przekładamy na blaszkę i napełniamy farszem. Wierzch posypujemy bułką tartą, obkładamy masłem. Zapiekamy około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak