Sposób przygotowania

Truskawki myje, czyszczę i dzielę na pół po 1 kg. Połowę owoców miksuję, a drugą dzielę w ćwiartki. Wszystko mieszam z 2 kg cukru żelującego i pozostawiam tak na kilka godzin. Gdy cukier zmiesza się z owocam wszystko gotuję, od koniec dodaję wanilię.
Gotową konfiturę przekładam do słoika, zakręcam. Podaje z chlebem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    robię podobną:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    ekstra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    smak pewnie rewelacyjny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    REWELACJA! Muszę wypróbować!!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    moja ulubiona
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    swietna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    z wanilia jeszcze nie robilam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !