Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno, dodawać po jednym żółtku i łyżce cukru i dalej ubijać. Następnie stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszać delikatnie łyżką. Na koniec dodać olej i delikatnie wymieszać. Piec w temp.180 st.C przez 35-40 min.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z 6 jaj to chyba ogromny ten biszkopt ci wychodzi
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanka1

    Taki do przekrojenia na dwa placki, do ciacha z masą i dodatkami super , zresztą od początku go piekę, dopiero wczoraj piekłam taki na 3 jajkach do ciasta - przekładańca - też jest na moim profilu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    klaudia879

    ja robię nawet z 12 jaj
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    biszkopt wychodzi super
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Myszka75

    wypróbuje koniecznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    robie podobnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !