Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dzika krova czyli wołowina po myśliwsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 0.5 kg
smalec 50 dkg
musztarda 1 łyżka
ogórki kiszone 4 sztuki
śmietana 1 szklanka
mąka pszenna 1 łyżka
przyprawa do potraw 1 łyżka
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Dzika krova czyli wołowina po myśliwsku

Wołowinę pokroić w plastry, rozbić i oprószyć przyprawami. Smażyć na gorącym tłuszczu. Usmażone mięso posmarować musztardą, obłożyć plasterkami ogórków, zalać 1/4 szklanki wody i śmietaną rozmieszaną z mąką. Następnie wszystko zagotować. Podawać najlepiej z kopytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak