Sposób przygotowania

Z drożdży, mleka i 2 łyżeczek cukru zrobić rozczyn. Palmę wymieszać z cukrem, solą i jajkami, wsypać 1 szklankę mąki, wymieszać. Wlać rozczyn, dodać resztę mąki i wyrobić gładkie ciasto. Odstawić, żeby wyrosło na ok.1 godzinę. Z ciasta rwać małe kawałki, zrobić z nich kulki i spłaszczyć je. Układać na wysmarowaną blachę. Na każdym placku rozsmarować trochę powideł i ułożyć pokrojone truskawki. Piec ok.15 minut. Można je posypać cukrem, albo cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Jaka moc truskawek,pewnie były pyszne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Bardzo. Zniknęły w ekspresowym tempie.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    Świetnie wyglądają:) lubię słodkości

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !