Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebullova

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 2
olej 6 łyżek
mąka pszenna 2 łyżki
bulion warzywny 1,2 litra
kabanos 1
serek topiony 10 dkg
sól szczypta
pieprz szczypta
kminek szczypta
cukier szczypta
wino białe wytrawne 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Cebullova

Cebulę obrać, rozkroić na pół i pokroić w cienkie plasterki. W rondlu rozgrzać masło, wrzucić cebulę i dusić pod przykryciem 9 min. Oprószyć mąką, zasmażyć, ale nie przyrumieniać. Mieszając wlać bulion i dokładnie rozprowadzić. Gotować 7 min. Kabanosa pokroić w plasterki i wrzucić do zupy wraz z serkiem. Podlać białym winem, wymieszać i ponownie zagotować. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak