Sposób przygotowania

Szesnaście moreli kroimy w drobną kostkę,czekoladę kruszymy na małe kawałki,topimy ją z masłem w rondelku na bardzo małym ogniu często mieszając,gdy już będzie rozpuszczona przelewamy do miski i zostawiamy do wystygnięcia.Jajka ubijamy z cukrem,wlewamy do czekolady i dobrze ubijamy,dodajemy mąkę i znowu ubijamy następnie dodajemy pokrojone morele i mieszamy.Jeśli foremki do pieczenia nie mają nie przywierającej powłoki to smarujemy je masłem i posypujemy cukrem.Nakładamy ciasto do foremek lub dużej formy i pieczemy 25 min w 180 stopniach.Upieczone wyjmujemy z piekarnika i dekorujemy pozostałymi morelami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !