Sposób przygotowania

1. Liście kapusty przelej n asicie wrzątkiem. Osącz. Parówki przekrój wszerz na pól. Każdy kawałek owiń w kapustę.
2. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Cebulę obierz, posiekaj. Mielone mięso wymieszaj z kajzerką, jajkiem i cebulą. Przypraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrób.
3. Masę mięsną podziel na sześć części. Z każdej uformuj placek, ułóż parówkęw kapuście, owiń mięsem, zalep. Kotlety usmaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Podawaj z np. z młoda marchewką i ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    bardzo smaczny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    smaczne kotlety

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !