Sposób przygotowania

Obrane cebulę kroimy wzdłuż na połówki a następnie na cienkie plasterki.Do dużego rondla wlewamy 2 łyżki oliwy i smażymy cebulę przez 10 min nie rumieniąc.Marchew i ziemniaki obieramy,marchew kroimy na plastry grubości 1 cm a ziemniaki w kostkę,imbir obieramy i kroimy w plasterki.Do zeszklonej w rondlu cebuli dodajemy pokrojone ziemniaki,marchew imbir i wodę,przykrywamy i gotujemy na małym ogniu 30 min.W tym czasie odkrawamy skórkę z chleba razowego i tniemy je na małe kostki,smażymy je na pozostałej oliwie często mieszając aż grzanki będą złociste,następnie osączamy je ręcznikiem papierowym.Gdy warzywa są miękkie usuwamy z nich kawałki imbiru i miksujemy mieszaninę na jednolitą masę.Studzimy i wkładamy do lodówki.Podajemy z grzankami ,posypujemy listkami kolendry i curry.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    anemon

    Muszę wypróbować.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !