Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smalec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 75 dkg
cebula biała
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat
cząber 1 łyżka
majeranek 1 łyżka
oregano 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: smalec

Słoninę pokroić w kosteczkę,stopić w garnku o grubym dnie.Pod koniec włożyć obrane posiekane,cebulę i czosnek.Garnek zdjąć z ognia,wsypać zioła,dodać liść laurowy,wymieszać.Smalec przelać do naczynia,w czasie zastygania można kilkakrotnie zamieszać,żeby skwarki równomiernie się rozłożyły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 05.10.2011 11:01
super
marcia71 01.07.2011 11:46
super dom chlepbka
Stenka 29.06.2011 14:24
Ja dodaję jeszcze starte na tarce jabłko i dużo pieprzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak