Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe faoworki z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
jaja 2 szt
sok z cytryny 2 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
curry
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe faoworki z indyka

Mięso oczyszamy, kroimy w długie prostokątne plastry. Nacieramy przyprawami, skrapiamy sokiem z cytryny. Na środku każdego kawałka mięsa robimy 3cm nacięcie i przewijamy jak faworki. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smazymy z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak