Sposób przygotowania

Mięso pokroić w paski w poprzek włókien, zalać wodą, dodać pokrojoną w półplasterki marchewkę, kawałek selera starty na tarce o dużych oczkach, kostkę bulionową, poszatkowaną kapustę i pokrojoną w półplasterki cebulę. Zagotować, zmniejszyć płomień pod garnkiem i gotować ok.10 minut. Dodać zacierkę i gotować jeszcze 10 minut. Dodać przecier pomidorowy. Doprawić do smaku pieprzem i przyprawą uniwersalną. Podawać posypane dowolną zieleniną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    nie przepadam za takimi zupami, ale moze być ok
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    super
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Porcyjkę takiej zupki zjadłabym z apetytem.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !