Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa drobiowa z zacierką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
woda 4 szklanki
marchewka 2 sztuki
seler
bulion drobiowy 1 kostka
cebula 1 sztuka
przecier pomidorowy 2 łyżeczki
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
zacierka 1/3 sucha
kapusta 1/4 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa drobiowa z zacierką

Mięso pokroić w paski w poprzek włókien, zalać wodą, dodać pokrojoną w półplasterki marchewkę, kawałek selera starty na tarce o dużych oczkach, kostkę bulionową, poszatkowaną kapustę i pokrojoną w półplasterki cebulę. Zagotować, zmniejszyć płomień pod garnkiem i gotować ok.10 minut. Dodać zacierkę i gotować jeszcze 10 minut. Dodać przecier pomidorowy. Doprawić do smaku pieprzem i przyprawą uniwersalną. Podawać posypane dowolną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 09.09.2013 10:41
Pyszna zupa
Sroczka 13.05.2013 23:14
Porcyjkę takiej zupki zjadłabym z apetytem.
Weronika_eM 26.08.2011 22:39
super
szyba 09.06.2011 12:46
smakowite
suzana 09.06.2011 10:14
nie przepadam za takimi zupami, ale moze być ok

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak