Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowo-jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 30 dag
pomidory 30 dag
woda 1/2 szklanka
cebula 1 sztuka
cukier
pieprz
sól
olej sojowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowo-jabłkowy

Jablka oczyszczamy i kroimy na ćwairtki, pomidory w kawałki. Cebulę kroimy w plasterki i podsmażamy na oleju. Dodajemy jabłka i pomidory. Podduszamy, podlewamy wodą, doprawiamy. Kiedy przestygną miksujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 09.06.2011 10:13
fajny pomysł
Beatris 09.06.2011 09:33
A do czego dodajesz taki sos?
gosia47-47 09.06.2011 09:21
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak