Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w sosie pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 10 sztuk
pieczarki 20 dag
cebula 1 sztuka
śmietana 1/2 szklanka
mąka 1 łyżka
tłuszcz do smażenia
bulion warzywny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w sosie pieczarkowym

Pieczarki kroimy w plasterki i podduszamy razem z posiekaną cebulą. Zalewamy całość bulionem i dusimy około 15 minut. Zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką. Jajka gotujemy, kroimy na ćwiartki i dodajemy do gorącego sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 22.07.2012 08:36
ekstra;)
Betka 22.07.2012 08:36
ekstra;)
szyba 09.06.2011 12:43
smakowite
gosia47-47 09.06.2011 09:21
o lubię pieczarki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak