Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w marynacie imbirowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1/2 sztuka
so sojowy 3 łyżki
imbir 1 łyżeczka
miód 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
czosnek 4 ząbki
cebula 1 sztuka
sól
olej
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w marynacie imbirowej

Cebulę siekamy, czosnek miażdżymy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki marynaty, dkłądnie mieszamy i schładzamy. Mięso kroimy w kostkę i zalewamy go przygotowana marynatą na około 2-3 godziny. Mięso podsmażamy na rozgrzanym oleju. często podlewając marynata by powstał sos. Całość dusimy około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 09.06.2011 12:51
polecam
halinka1011 09.06.2011 12:37
świetny przepis
suzana 09.06.2011 10:13
ciekawe smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak