Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

truskawkowe serce z ciasta francuskiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 sztuki
truskawki 0,5 kg
galaretka truskawkowa 1 sztuka
śmietana 30% 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: truskawkowe serce z ciasta francuskiego

Z ciasta francuskiego wycinamy dwa takie same serca, na jednym układamy pokrojone truskawki, przykrywamy i wsadzam do piekarnika na 220st na 15min. Gdy ciasto ostygnie, układamy na wierzch truskawki zalewamy galaretką i zdobimy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak