Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka śląska

2.0
(1)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 2 sztuki
cebula biała 4 sztuki
smalec 3 łyżki
piwo jasne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka śląska

Golonka opalić, oskrobać i umyć. Następnie natrzeć solą, pieprzem i tymiankiem. W głębokim garnku rozgrzać smalec i zrumienić golonki ze wszystkich stron. Cebulę pokroić w plasterki, dodać do mięsa i chwilę razem smażyć. Następnie wlać wodę (3/4 szklanki) i piwo. Golonki dusić na małym ogniu pod przykryciem 90 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 13.11.2012 13:34
świetnie się prezentuje;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak