Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowy żurek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 8 dag
włoszczyzna 1 opakowanie
żur ukiszony 1 sztuka
boczek wędzony 6 plasterków
ziemniak 5 sztuk
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowy żurek

grzyby namoczyć i ugotować gdy będą już miękkie wyjąc do wywaru dolać oddzielnie ugotowany wywar jarzynowy posiekany czosnek żur i pokrojone grzyby przyprawić do smaku gotować kilka minut na wolym ogniu przez podaniem okrasić podrumienionym i pokrojonym kostkę boczkiem do tak przygotowanym żurku podać ugotowane ziemniaki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak