Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z pieczarkami i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
pieczarki 50 dag
cebula 2 szt
ser żółty wg uznania
majonez 3 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z pieczarkami i serem

1. Filety myjemy, przekrawamy w poprzek na pół. Rozbijamy. Pieczarki oczyszczamy i drobno kroimy. Cebule obieramy i siekamy. Smażymy z pieczarkami na oleju.
2. Mięso układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Oprószamy solą i pieprzem Wykładamy warstwę pieczarek. przykrywamy serem.Smarujemy majonezem. Pieczemy ok 35 min w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 30.09.2013 17:49
przepyszny obiadek
kate.500 28.10.2011 08:35
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak