Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żoładki kurze 16 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1/2 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki w panierce

1. Żołądki myjemy i usuwamy błony. Gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z przyprawą do kurczaka. Odcedzamy i studzimy. Jajka rozkłócamy, doprawiamy pieprzem. Zanurzamy żołądki, a następnie obtaczamy w bułce. rumienimy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 15.01.2014 07:34
fajny pomysł
Dorota37 20.09.2012 14:25
nie jadłam czegoś takiego
Dorota37 20.09.2012 14:25
nie jadłam czegoś takiego
Dorota37 20.09.2012 14:25
nie jadłam czegoś takiego
ronald88 05.10.2011 15:21
super
Iwusia 08.06.2011 18:46
nie jadlam jeszcze w takim wydaniu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak