Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowy suflet z whisky

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krem do kanapek czekoladowy 200 g
cukier 100 g
żółtko jajek 4 szt
bita śmietana 250 ml
masło 50 g
whisky 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy suflet z whisky

Masło stopić i przelać do kremu czekoladowego, wymieszać na gładką masę. Utrzeć żółtka z cukrem i dodać whisky. Utarte żółtka dodać do masy czekoladowej. Dodać bitą śmietanę i ostrożnie wymieszać. Przełożyć do pucharków i schłodzić w lodówce przez 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 04.10.2013 07:54
musi być przepyszny
kate.500 26.07.2013 08:12
super pyszny
olkaaa 22.04.2013 07:29
jestem ciekawa jak smakuje
Wafelek2601 14.01.2013 09:12
Super
KasiaK90 16.04.2012 10:00
pycha
AgaS10 08.09.2011 20:18
fajny:)
Kuchareczekjeden 08.09.2011 19:59
świetny
Izabela28 21.07.2011 14:12
super pomysł na deser:)
Mariusz10 30.06.2011 23:48
ekstra!
Magdalena1110 13.06.2011 07:21
pycha
matii6 08.06.2011 22:29
mniam, musze spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak