Sposób przygotowania

Do zimnej wody wkładamy koście królicze oraz przodek królika (wcześniej marynowany w (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/138786/marynata-warzywna-do-miesa-kroliczego.html) i gotujemy na wolnym ogniu w osolonej wodzie ok. 1 godziny. W międzyczasie warzywa kroimy w plasterki. Gdy mięso się ugotuje wyjmujemy kości, oddzielamy mięso od przodka i do wywaru dodajemy pokrojoną pietruszkę, marchewkę, seler, cebulę oraz liść i ziele angielskie. Po 30 minutach dodajemy pokrojone mięso, ziemniaki oraz kaszę jęczmienną i gotujemy kolejne 30 minut. Smacznego

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    byś podrzucił z jednego króliczka;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    sądzę, że dopiero na boże narodzenie będą wyrośnięte :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Biedne króliczki pójdą na rzeź :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    biedne świnki, krówki, kurki, dziki, zające, barany i wiele wiele innych
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 4
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    lubię podobny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Krupniczek bardzo lubie, króliki równiez hodujemy na mieso :) Trzeba bedzie spróbowac
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jeszcze nie jadłam-super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Pycha!.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !