Sposób przygotowania

Wodę zagotować z solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym. Botwinkę pokroić w paski i ułożyć w słoikach dodając odrobinę pieprzu i posiekanego czosnku. Zalać ostudzoną zalewą. Na 2-3 dni pozostawić słoiki w ciepłym miejscu. Gdy zalewa zacznie fermentować przenieść do chłodnego pomieszczenia. Po 2 tygodniach botwinka nadaje się do spożycia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    Lubie botwinkę ale tak jeszcze nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    nie robiłam takiej
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    też nie robiłam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    junox

    nigdy takiej nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    już dawno nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    muszę wypróbować koniecznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczne jedzonko
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !