Sposób przygotowania

Pomidory pokroić na ćwiartki, cebulę na plasterki, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystko razem gotować przez ok. 40 min. w wodzie mineralnej. Dodać tymianek i natkę pietruszki. Wywar ostudzić i zmiksować. Dodać oliwę i listek laurowy. Wszystko dusić na małym ogniu cały czas mieszając. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przelać do słoików i zapasteryzować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    domowy najlepszy, zawsze robię pokaźne zapasy a potem pomidorowa.... marzenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    nigdy nie robiłam najwyższy czas spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    swojski zawsze lepszy:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    i smaczny i zdrowy
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    jak będę miała dużo swoich pomidorków to zrobię , bo bardzo mi smakuje taki domowy przecier . Kiedyś tez robiłam ale ostatnio chorują mi pomidory i zaniechałam tego
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    domowy najlepszy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !