Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy przecier pomidorowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1 kg
cebula 2 szt
czosnek 1 ząbek
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
oliwa 1/2 szk
sól
woda 1 szk
natka pietruszki 1 łyżka
tymianek 1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy przecier pomidorowy

Pomidory pokroić na ćwiartki, cebulę na plasterki, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystko razem gotować przez ok. 40 min. w wodzie mineralnej. Dodać tymianek i natkę pietruszki. Wywar ostudzić i zmiksować. Dodać oliwę i listek laurowy. Wszystko dusić na małym ogniu cały czas mieszając. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przelać do słoików i zapasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 02.08.2013 07:52
domowy najlepszy
misia53 21.07.2013 11:21
jak będę miała dużo swoich pomidorków to zrobię , bo bardzo mi smakuje taki domowy przecier . Kiedyś tez robiłam ale ostatnio chorują mi pomidory i zaniechałam tego
olkaaa 23.04.2013 07:37
i smaczny i zdrowy
barbara11561 15.08.2012 14:06
swojski zawsze lepszy:)
alaaa 28.05.2012 20:31
nigdy nie robiłam najwyższy czas spróbować
Wafelek2601 14.02.2012 22:16
super
Ewelina38 24.06.2011 22:24
domowy najlepszy, zawsze robię pokaźne zapasy a potem pomidorowa.... marzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak