Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca cukinia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
mąka 6 łyżek
płatki kukurydziane wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca cukinia

1. Cukinię myjemy i osuszamy. Obieramy i kroimy w plastry. Oprószamy solą, pieprze3m. Odstawiamy na 30 min. Osączamy i obtaczamy w bułce.
2. Jajka rozkłócamy z taką samą ilością mąki, aby ciasto miało konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego.
3. Cukinie zanurzamy w cieście, a następnie dokładnie obtaczamy w płatkach kukurydzianych. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 21.02.2014 08:32
bardzo lubię cukinię
Dorota59 23.09.2013 09:52
uwielbiam cukinię, chętnie wypróbuję w platkach
fotoviderek 26.07.2013 08:43
Chętnie bym spróbował :)
GGABI 20.09.2011 22:18
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak