Sposób przygotowania

1. Cukinię myjemy i osuszamy. Obieramy i kroimy w plastry. Oprószamy solą, pieprze3m. Odstawiamy na 30 min. Osączamy i obtaczamy w bułce.
2. Jajka rozkłócamy z taką samą ilością mąki, aby ciasto miało konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego.
3. Cukinie zanurzamy w cieście, a następnie dokładnie obtaczamy w płatkach kukurydzianych. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Chętnie bym spróbował :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    uwielbiam cukinię, chętnie wypróbuję w platkach
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo lubię cukinię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !