Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwina zasmażana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

botwina 1/2 kg
masło do smażenia
żółtko jajek 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
parmezan 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Botwina zasmażana

1. Botwinę myjemy, osuszamy i usuwamy łodygi. Liście siekamy i zalewamy wrzątkiem. Gotujemy 2 min. Następnie osączamy i smażymy na maśle. Odparowujemy i lekko studzimy.
2. Botwinę mieszamy z żółtkiem i parmezanem. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką. Podajemy na ciepło z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak