Sposób przygotowania

Do dużego garnka wlać około 2 litrów zimnej wody. Dodać sok z cytryny oraz cukier. Zagotować.

Truskawki umyć, osączyć na sicie i odszypułkować. Połowę przełożyć do garnka. Gotować na małym ogniu 20 minut. Wyłowić ugotowane truskawki. Dodać do świeżych i przy użyciu blendera miksować do uzyskania jednolitej masy. Połączyć z jogurtem naturalnym i dodać do garnka. Zagotować. Jeśli trzeba przyprawić jeszcze odrobiną cukru i szczyptą soli. Ostudzić. Wstawić do lodówki na godzinę. Można podawać sam lub z makaronem. Jak dla mnie jest to idealna zupa na letnie, upalne dni.

Smacznego:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    ciekawa propozycja...
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Takiego chłodnika nie jadłam, a widzę, że warto spróbować:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Musi być pyszny:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Nie jestem pewien, czy smakowałby mi chłodnik na słodko... Ale spróbować można:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    Ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !