Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boczek pieczony po węgiersku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 50 dkg
cebula 2 szt
papryka konserwowa 2 strąki
chrzan świeżo starty 2 łyżki
rodzynki 1 łyżka
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
papryka mielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: boczek pieczony po węgiersku

Na boczku robimy ostrym nożem kratkę i posypujemy przyprawami.Zarumieniamy w silnie nagrzanym piekarniku razem z obraną i pokrojoną w kostkę cebulą,skrapiamy wodą i dusimy do miękkości.Wyjmujemy i kroimy w plastry.Łączymy ze zmieloną papryką,chrzanem opłukanymi rodzynkami,przecedzonym sosem i winem i jeszcze chwilkę podduszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 08.06.2011 21:39
fajne danie
aginaa 08.06.2011 16:16
super pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak