Sposób przygotowania

Żóltka ucieramy w kąpieli wodnej z cukrem i mlekiem, aż krem mocno zgęstnieje, studzimy. Śmietankę mocno schłodzoną ubijamy, a następnie mieszamy z kremem. Maliny przebieramy, myjemy, osączamy i rozgniatamy. Czekoladę dzielimy na kawałki i roztapiamy w kąpieli wodnej. Cytrynę sparzamy, skórkę ścieramy na tarce o dużych oczkach a sok wyciskamy. Krem śmietanowy dzielimy na 3 porcje. Jedną mieszamy z malinami, drugą z czekoladą, a trzecią z sokiem i skórką z cytryny. Dno i boki tortownicy wykładamy biszkoptami. Wlewamy krem czekoladowy, schładzamy. Gdy nieco stężeje, wlewamy krem malinowy. Ponownie schładzamy. Wlewamy krem cytrynowy i wstawiamy na 3 godziny do zamrażalnika. Przed podaniem posypujemy wiórkami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    fajne i smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !