Sposób przygotowania

Fasolę może być też groch płuczemy zalewamy wodą doprowadzamy do wrzenia i pozostawiamy na 2 godziny,następnie gotujemy w tej samej wodzie do miękkości i odcedzamy.Cebulę obieramy ,drobno kroimy i smażymy.Fasolę mielimy razem z mięsem,łączymy z cebulą,jajkiem i mąką ziemniaczaną doprawiamy do smaku.Z przygotowanej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego ,panierujemy w jajku i bułce tartej .Kładziemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy.Podajemy z surówkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iza15

    swietne
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !