Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski z wątróbki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka z drobiu 35 dkg
cebula 2 szt
tłuszcz
bułka czerstwa 1 szt
jajko 2 szt
mąka 6 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kluski z wątróbki

Wątróbkę płuczemy i kroimy na kawałki,cebulę obieramy kroimy w kostkę i smażymy razem z wątróbką.Bułkę moczymy odciskamy i mielimy razem z wątróbką,łączymy z jajkami mąką i bułką tartą i doprawiamy do smaku.Formujemy podłużne kluski i kładziemy je na wrzącą osoloną wodę z dodatkiem tłuszczu.Gotujemy,wyjmujemy łyżką cedzakową i polewamy drobno pokrojoną i usmażoną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 26.09.2011 14:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak