Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka ryżowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 opakowanie
pieczarki 40 dag.
pier z kurczaka 1 sztuka
ogórki konserwowe 2 sztuki
papryka czerwona do smaku
pomidor 3 sztuki
sól do smaku
przecier pomidorowy 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka ryżowa

1. Ryż ugotować w osolonej wodzie.
2. Do małej ilości wody włożyć mięso i gotować do miękkości.
3. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce, a następnie dusić pod przykryciem.
4. Ogórki, paprykę i pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
5. Wszystkie składniki wymieszać i dodać dwie łyżeczki przecieru pomidorowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 08.09.2011 13:59
zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak