Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sycąca sałatka z wątróbką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 50 dag
cebula 1 szt
jabłka 2 szt
ogórki konserwowe 3 szt
majonez 2-3 łyżki
koperek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
mleko 1 szklanka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sycąca sałatka z wątróbką

Wątróbkę starannie umyć a następnie przełożyć do miski i zalać szklanką mleka. Odstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie wątróbkę osączyć za pomocą ręcznika papierowego, po czym obtoczyć w bułce tartej i smażyć ze wszystkich stron na oleju. Wyłożyć na talerz i zostawić do ostudzenia. Cebulę, jabłka i ogórki, obrać i pokroić w drobną kostkę. Ostudzoną wątróbkę pokroić w cienkie paski. Wszystkie składniki przełożyc do salaterki. Koperek i natkę umyć, osuszyć i drobno posiekać, dodać do sałatki. Sałatkę doprawić do smaku majonezem, wymieszać i wstawić na 30 minut do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidia6 17.10.2011 10:58
bardzo ciekawy jest ten przepis chyba trzeba wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak