Sposób przygotowania

Wątróbkę starannie umyć a następnie przełożyć do miski i zalać szklanką mleka. Odstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie wątróbkę osączyć za pomocą ręcznika papierowego, po czym obtoczyć w bułce tartej i smażyć ze wszystkich stron na oleju. Wyłożyć na talerz i zostawić do ostudzenia. Cebulę, jabłka i ogórki, obrać i pokroić w drobną kostkę. Ostudzoną wątróbkę pokroić w cienkie paski. Wszystkie składniki przełożyc do salaterki. Koperek i natkę umyć, osuszyć i drobno posiekać, dodać do sałatki. Sałatkę doprawić do smaku majonezem, wymieszać i wstawić na 30 minut do lodówki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    bardzo ciekawy jest ten przepis chyba trzeba wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !