Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIERÓG PIECZONY Z ZIEMNIAKAMI I KAPUSTĄ

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
kapusta kiszona 0,5 kg
cebule 3 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
mleko 1 szklanka
woda 0,5 szklanki
jajko 1 szt
mąka 0,5 kg
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: PIERÓG PIECZONY Z ZIEMNIAKAMI I KAPUSTĄ

Ciasto zagnieść z mąki , mleka,wody, jaja i szczypty soli czosnkowej. Ugotować ziemniaki, poddusić - dodać ugotowaną na miękko i odciśniętą kapustę, dodać uduszone an maśle 3 cebule.Uformować jeden duży pieróg nałożyć farsz i usmażyć.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 08.07.2011 19:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak