Sposób przygotowania

Kiszone główki kapusty gotować ok godziny., odcedzić ponownie zalać wodą i gotować jeszcze 15 minut. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na dużej ilości tłuszczu. Wypłukany ryż sparzyć ok. 10 minut, doprawić solą i pieprzem, dodać cebulę wraz z tłuszczem, na którym była smażona oraz mięso mielone. Całość wymieszać dokładnie.
Farsz nakładać na liście kapusty, dokładnie zawijać i układać liście w rondlu. Dusić gołąbki na wywarze z kości aż będą miękkie.SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia73

    pyszne gołąbki, jako że jestem fanką gołąbków każde wydają się być smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    słyszałam tylko o takich gołąbkach ale jeszcze nie jadłam:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !