Sposób przygotowania

BISZKOPT; białka ubić z cukrem, dodać żółtka zmieszane z wodą, obie mąki, proszek do pieczenia, sól oraz kakao. Ciasto piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni, po ostygnięciu przekroić na pół. Zrobić polewę; czekolady, rozpuścić w rondelku, dolać wódkę, cukier i mieszając zagotować i ostudzić. MASA ŚMIETANOWA;śmietanę ubić ze śmietan-fiksami i cukrem pudrem. Wierzch pierwszego placka posmarować 1/2 masy śmietanowej, na niej ułożyć nasączone likierem biszkopty, polać 1/2 polewy i wyłożyć resztę masy śmietanowj. Ułożyć drugi placek i polać resztą polewy czekoladowej. Dodany alkohol przełamie słodycz kremu i podkreśli smak ciasta.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !