Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane piesi z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczak 2 szt.
szpinak
ser pleśniowy 1/2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane piesi z kurczaka

pierś oczyszczamy i marynujemy (oliwa z oliwek z przyprawami), szpinak z przyprawami (sól, pieprz, pietruszka) mieszamy, dodajemy sera pleśniowego drobno pokrojonego. Faszerujemy tym pierś z kurczaka (nie za dużo bo wypłynie) wkładamy w rękaw do pieczenia i do piekarnika. Ja wcześniej piekarnik nagrzałam do 200 stopni, później temperaturę zmniejszyłam. Piekłam tak około 20 min (aż mięso wyglądało na zjadliwe).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak