Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy do miski,dodajemy sól,robimy w środku dołek,wykruszamy drożdże,zasypujemy 2 łyżkami cukru,zalewamy 1/2szklanki letniego mleka ,wbijamy jajko i dokładnie wymieszać. Ciasto nie powinno być zbyt rzadkie.Odstawiamy do wyrośnięcia.Śmietanę ubijamy z resztą cukru.Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy porcje ciasta.Smażymy z obu stron na złoty kolor,na każdy racuszek kładziemy po łyżeczce dżemu i bitej śmietany. Można dodatkowo udekorować owocami lub czekolada

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    mniam!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniaamm
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    lubię pyszne racuchy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !