Sposób przygotowania

Z mleka, drożdży i 1 łyżki cukru zrobić rozczyn. Palmę wymieszać z jajkami, solą i cukrem. Dodać rozczyn, wsypać mąkę i wyrobić gładkie ciasto. Zostawić do wyrośnięcia. Jak ciasto podwoi swoją objętość, podzielić na 4 części. Każdą rozwałkować tak, żeby wyszło koło o średnicy ok. 30 cm. Każde koło pociąć na 8 części tworząc 8 jednakowych trójkątów. Na każdym, na szerszym końcu ułożyć po łyżeczce marmolady. Zwinąć rogaliki zaczynając od szerszego końca. Piec 15-20 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    super smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    wyglądają apetycznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam takie słodkości :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !