Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżem i filetem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
marchew 8 sztuk
przecier pomidorowy 0,5 słoiczka
filet z kurczaka 1 pojedynczy
śmietana 3 łyżki
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżem i filetem

Filet pokroić w drobną kostkę, tak samo marchewkę, dodać kostkę bulionową i zagotować. W osobnym garnku ugotować woreczek ryżu. Gdy będzie miękki dodać do zupy. Dodać przecier pomidorowy. Zagotować. Następnie doprawić śmietaną. Gotowe. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 08.06.2011 09:23
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak