Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra w panierce ziołowej

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flądra 80 dag
papryka mielona 1 łyżeczka
pieprz 1|2 łyżeczki
tymianek 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
jajko 2 sztuki
sok z cytryny 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra w panierce ziołowej

Rybę porcjujemy,skrapiamy sokiem z cytryny.Odstawiamy na godzinę do lodówki.Ząbek czosnku rozcieramy i nacieramy porcję ryby.Przyprawy mieszamy razem.Maczamy w jajku kawałki ryby oraz w przyprawach.Smażymy na oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 18.06.2011 16:49
super
ewelina/bunia 20.03.2011 22:06
nie miałam okazji jeść:-(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak