Sposób przygotowania

Masło, cukier, kakao i mleko przełożyć do rondelka i podgrzewać na małym ogniu do chwili gdy powstanie jednolita masa, cały czas mieszając. Odłożyć pół szklanki na polewę. Do pozostałej masy dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia oraz ubitą pianę z białek. Wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy. Na wierzch ułożyć obrane i pokrojone w ósemki gruszki. Skropić sokiem z cytryny. Posypać cukrem waniliowym. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 60 min. w temp. 190 stopni. Po ostudzeniu polać polewą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    koniecznie wypróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    zaciekawiła mnie ta gruszka
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    nie robiłam z dodatkiem owoców:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajny
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    dawno nie piekłam murzynka, fajne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !