Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chałwa domowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1i1/2 szk
kasza manna 1 szk
margaryna 1/2 kostki
woda 2 (źródlana)
orzechy włoskie 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chałwa domowa

W rondelku zagotować cukier z wodą do momentu aż powstanie syrop o konsystencji śmietany. W drugim rondelku rozgrzać margarynę, dodać kaszę i podgrzewać do chwili gdy kasza wchłodnie tłuszcz i nabierze złotego koloru. Do kaszy wlać syrop i dokładnie wymieszać aby powstała jednolita masa. Masę przełożyć do natłuszczonej formy i zapiekać ok. 15 min. w temp. 130 stopni. Następnie dodać orzechy i zagnieść masę. Schłodzić przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 24.04.2013 07:27
muszę się skusić
smakoszek 01.12.2012 22:44
świetna
barbara11561 23.09.2012 10:27
super przepis
Wafelek2601 15.07.2012 14:12
Świetna
alaaa 25.05.2012 21:10
zainspirował mnie ten przepis
Aneta2604 01.11.2011 20:13
znakomity przepis
daria899 01.08.2011 21:03
mniam
dorotka0000025 23.06.2011 09:59
pycha
m1monika 21.06.2011 20:06
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak