Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet jogurtowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 50 dag
mąka pszenna 5 dag
kasza manna 2 łyżki
jajko 4 szt
tłuszcz do formy
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet jogurtowy

Żółtka ubić z jogurtem, mąką i kaszą manną, dodać ubite na pianę białka. Delikatnie wymieszać. Formę do zapiekania wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wlać masę. Formę ustawić na większej baszce napełnionej wodą, tak aby woda sięgała do połowy naczynia. Piec ok. 40 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 12.12.2013 17:44
brzmi smacznie,nie jadłam takiego:)
caralajna 31.08.2013 07:22
fajny pomysł
kate.500 03.08.2013 08:50
pyszny suflecik
olkaaa 26.04.2013 07:47
ciekawa propozycja
kuklik 12.03.2013 16:32
interesujące nie ma co
Grazyna0211 08.12.2012 14:35
świetny pomysł
alaaa 26.05.2012 22:36
to coś dla mnie,pycha
edi 22.02.2012 16:07
świetne
Ada-Gaba 07.02.2012 07:07
pycha
Sylwia56
Sylwia56 28.08.2011 14:08
pycha
Ania67 20.08.2011 23:16
extra
kanu83 08.07.2011 16:38
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak