Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki pod kołderką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 20 dag
truskawki 50 dag
cukier 20 dag
cukier waniliowy 1 op
tłuszcz do formy
białko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki pod kołderką

Tortownicę wysmarować tłuszczem i wyłożyć biszkoptami. Wolną przestrzeń pomiędzy biszkoptami wyłożyć pokruszonymi biszkoptami. Truskawki pokroić na ćwiartki i wymieszać z połową cukru, wyłożyć na biszkopty. Białka ubić na szytwną pianę, dodać resztę cukru i cukier waniliowy, wyłożyć na truskawki. Piec w temp. 180 stopni na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 28.08.2013 07:31
fajny pomysł
Wafelek2601 09.06.2013 15:37
Świetny deser
olkaaa 26.04.2013 07:42
bardzo fajne
alaaa 23.05.2012 20:14
świetny deserek
AgaS10 05.01.2012 21:06
uwielbiam truskawki..podoba mi sie ten przepis:)
Ania67 15.06.2011 22:04
super pomysł
Izabela28 11.06.2011 12:15
pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak