Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa nowojorska

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół z kury Kucharek 1,5 l
mleko 1,5 l
marchew 1 sztuka
seler 1 sztuka
cebula 1 sztuka
mąka 5 dag
ementaler 10 dag
ser wędzony 10 dag
sól 1 szczypta
papryka czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa nowojorska

Drobno posiekać seler i marchewkę ugotować w rosołe w garnku podsmażyć cebulę i paprykę także bardzo drobno posiekane dodać mąkę i mleko dalej mieszając doprawić do wrzenia pomału dodać rosół z jarzynami i znowu zagotować zmniejszyć ogień dodać ementaler i pokrojone w kostkę wędzony ser mieszać aż ser kompletnie się rozpuści posolić i podawać bardzo gorące

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak