Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek z otrębami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
ziarna słonecznika 1 i 1/2 szklanki
pestki dyni 1 i 1/2 szklanki
ziarna siemienia lnianego 1 i 1/2 szklanki
otręby pszenne 1 szklanka
otręby owsiane 1 szklanka
drożdże 5 dag
sól 7 gram
cukier 7 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek z otrębami

Drożdże wymieszać z cukrem, 2 łyżkami wody oraz łyżką mąki. Odstawić do wyrośnięcia. Resztę składników połączyć z 1/2 litra letniej wody. Wymieszać i dodać wyrośniętedrożdże. Przelać do dużej wyłożonej papierem do pieczenia keksówki, odstawić do wyrośnięcia. Piec 60 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 20.06.2011 15:32
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak